KNISLINGE

Ledarutbildning - Estetiskt skapande i kyrkans barngrupper - Kursen är fullbokad!

Estetiskt skapande ger barn möjlighet att prova många uttryckssätt för att ”hitta sitt/sina språk”. I dagens skola skärs timplanen för de estetiska ämnesområdena ständigt ner. Kyrkans olika barngrupper har möjlighet att bidra med det som skolan har en begränsad möjlighet att ge. Både en plats att få vara sig själv och bli accepterad som den man är men också att hitta sitt estetiska uttryckssätt för känslor och tankar.

Startdatum

11 november 2019

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 8:30 - 16:30

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Fullt – men du kan anmäla dig som reserv

Innehåll Under kursdagen kommer vi utgå från en bibelberättelse. Utifrån berättelsen får vi möta olika metoder, material och tekniker i skapande. Tyngdpunkten för dagen är bildskapande men kan även innehålla andra estetiska uttryckssätt som drama, dans, poesi och musik. Syftet med dagen är att inspireras och få kunskap om hur man kan anpassa dessa metoder och tekniker till olika bibelberättelser och tillsammans med barnen arbeta både enskilt och i grupp.

Kursdagen ordnas i samarbete med Lunds stift.

Målgrupp: Medarbetare i kyrkan som arbetar med barn i åldrarna 5-12 år.

Kursledare Azarina Kander Birgersson. Azarina arbetar som handledande specialpedagog mot förskolor men håller också olika utbildningar i samspel, kommunikation och bemötande. Hon har också i många år hållit utbildningar och kurser i estetiskt skapande.

Lokal/verkstad Lokal/verkstad är i Hjärsåslilla missionshus i Knislinge ca 18 km norr om Kristianstad.

Kostnad för kursen är 250 kr. Detta är ett paketpris där kursavgift, material, fika o lunch ingår. Glöm inte ange i anmälan vilken församling som ska stå för kostnaden.

Anmälan: kursen tar emot 25 deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan stängs när kursen är full, dock senast den 1 november. KURSEN ÄR I NULÄGET FULL. Vid anmälan hamnar du en reservlista.

Frågor Om du har frågor kontakta: Maria Nilsson 0761-69 64 71, maria.nilsson@sensus.se

Arrangemangsnummer: 147997

Ledare

Azarina Kander Birgersson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.