Foto: Fotograf: Scandinav

KNISLINGE

Estetiskt skapande del 2

Estetiskt skapande ger barn möjlighet att prova många uttryckssätt för att ”hitta sitt/sina språk”. I dagens skola skärs timplanen för de estetiska ämnesområdena ständigt ner.

Startdatum

2 februari 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 16:30

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Pris

550 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kyrkans olika barngrupper har möjlighet att bidra med det som skolan har en begränsad möjlighet att ge. Både en plats att få vara sig själv och bli accepterad som den man är men också att hitta sitt estetiska uttryckssätt för känslor och tankar.

Innehåll: Under kursdagen kommer vi utgå från en bön. Utifrån bönen får vi möta olika metoder, material och tekniker i skapande. Tyngdpunkten för dagen är skapande med gips, trä, tyg, färg och kartong, men även andra estetiska uttryck kan komma att användas som musik, drama, dans.

Syftet med dagen är att inspireras och få kunskap om hur man kan anpassa dessa metoder och tekniker till olika bibelberättelser och tillsammans med barnen arbeta både enskilt och i grupp.

Innehållet för dagen är inte samma som skapande-dagen i augusti 2020. Detta är del 2 i kursen, som utgår från en Bön. Del 1 utgår från en bibelberättelse och del 3 från musik.

Målgrupp: Medarbetare i kyrkan som arbetar med barn i åldrarna 5-12 år.

Kursledare: Azarina Kander Birgersson. Azarina arbetar som handledande specialpedagog mot förskolor men håller också olika utbildningar i samspel, kommunikation och bemötande. Hon har också i många år hållit utbildningar och kurser i estetiskt skapande.

Lokal/verkstad: Lokal/verkstad är i Hjärsåslilla missionshus i Knislinge ca 18 km norr om Kristianstad.

Kostnad: för kursen är 550 kr. Detta är ett paketpris där kursavgift, material och fika ingår. Glöm inte ange i anmälan vilken församling som ska stå för kostnaden. Lunch ingår ej utan tas med på egen hand.

Anmälan: kursen tar emot 25 deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan stängs när kursen är full, dock senast den 3 januari.

Frågor: Om du har frågor kontakta: Pernilla Agardh, pernilla.agardh@sensus.se, 0730-303055

Arrangemangsnummer: 320986

Ledare

Azarina Kander Birgersson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.