Distans

En arbetsplats för alla

En arbetsplats för alla- eller? Mångfald är en fråga för alla organisationer. Hur kan du som förtroendevalda utgöra ett stöd till medlemmar som utsatts för diskriminering? Hur kan arbetsgivare jobba med aktiva åtgärder för att förhindra orättvis behandling och inskränkning av rättigheter?

Datum

30 mars 2021

Dag

Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 10:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Fackförbundet Vision har genom utbildningsmaterialet ”En arbetsplats för alla” skapat en plattform som främjar en vidare dialog kring mångfald i arbetslivet. Välkommen att diskuterar dessa viktiga och svåra frågor med andra förtroendevalda! För att lära dig mer om En arbetsplats för alla, kan du redan nu kolla på utbildningen på adressen http://enarbetsplatsforalla.se/

Dagens träff leds av Majid Mazdak och Kristina Ramstedt som tillhör Vision Göteborgs Mångfaldsråd. Mångfaldsrådet var vid grundandet unikt för Vision Göteborg och får uppdrag från avdelningsstyrelsen kopplat till verksamhetsplanen som antas på Vision Göteborgs representantskap varje år. Medlemmarna i rådet nomineras till avdelningsstyrelsen som tar beslut på vilka som får plats för ett år i taget, rådet består av sju representanter.

Majid Mazdak är väldig intresserad av rättvisefrågor, integration och jämställdhet. Majid har studerat sociologi och jobbar som resurspedagog på Utbildningsförvaltningen i Göteborg. Kristina Ramstedt brinner för frågor som berör alla diskrimineringsgrunder både på ett strategiskt plan men även på individnivå. Har varit med och anordnat utbildningar för mångfaldsombud, skyddsombud och andra fackligt förtroendevalda både på klubbnivå och avdelningsnivå i rollen som ledamot i mångfaldsrådet. Båda lyfter in mångfaldsperspektivet i dom flesta frågor som Vision jobbar med, både i det interna men även i arbetet tillsammans med arbetsgivaren.

Kostnadsfri och genomförs i Zoom.

Arrangemangsnummer: 806279

Medverkande

Ebba Bothén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.