Din ljusa skugga - en mässa i Heliga dansertradition

Var med och dansa en mässa

Startdatum

8 februari 2019

Dagar

Fredag

Tid

Kl 11:00 - 12:30

Plats

Stora Hammars Kyrka

Pris

Kostnadsfritt

Dansmässan ”Din ljusa skugga” uruppfördes under Världens Fest i Karlstad 31 maj 2014 och nu sprids den över landet. Den är skapad speciellt för att alla ska kunna vara med i dansen, och den har under flera år nu dansats i församlingar över hela landet. Din ljusa skugga är en dansad mässa i heliga-danser tradition. Dansen sker gemensamt med församlingen. Bildspråket vill beskriva en rörelse från mörker till ljus och är hämtad ur dygnets rytm, från skymning till morgon. Nu ska den spelas in för Sveriges Television. Inspelningsdag är fredag 8 februari kl 13.30 Soundcheck och repetition i St Hammars kyrka. Vi beräknas vara klara kl 16:25.

Söndagens tema är Jungfru Marie bebådelsedags och mässan kommer SVT sända 24 mars. Detta är en ekumenisk gudstjänst som vi firar tillsammans med Ljungkyrkan.

Förkunskaper

Alla som dansat mässan tidigare skall kunna vara med utan problem. Även nybörjare klarar detta. Det blir minimalt med visning av rörelser mellan danserna.

VIKTIGT

Du måste vara på plats i kyrkan, ST Hammars kyrka, senast 13.15. Inspelning av textläsning mm sker i kyrkan under fm så kommer du tidigt är man hjärtligt välkommen in i Kyrkans hus. Vill du vara med i Tv inspelningen av mässan så anmäl dig till Susann Persson.

Vi avslutar tillsammans inne i Kyrkans hus efter inspelningen, ca 16.30, med lite varm soppa.

Övrig information

Anmälan och info Susann Persson, 070-16 19 664

Arrangemangsnummer: 296569

Kontaktperson

Ledare

Susann Persson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.