Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.
Fredag, Lördag, Söndag
Se beskrivning
3 tillfällen, 20 studietimmar
Se beskrivning
Fler än 5 platser kvar
Som diakoner bär vi växandets gröna färg. Att få växa som människa och som kristen, och få andra växa. Att få blomma på nytt och få andra att blomma. Detta är något av vårt uppdrag som diakoner. Samtidigt vet vi att vi går igenom perioder av öken och torka, både i arbetet och privat. Men ett kalhygge kan börja spira igen, även om växandet ofta kräver både tid och tålamod. Duvan på vårt emblem bär en olivkvist i näbben. Den bär bud om liv och hopp. Något nytt har börjat växa och gro. Bibeln är full av metaforer från naturen kring människans växande och Guds oändliga omsorg om oss.
Hur får vi se växt i kyrkan och i våra församlingar? Hur kan församlingen bli en läkande miljö präglad av upprättelse och förnyelse – också för oss som arbetar i kyrkan? Hur får man en nytändning i sitt arbete efter en tid av torka? Hur kan vi få ta emot Guds barmhärtighet mer i våra egna liv, så vi inte blir utbrända? Hur kan vi få bli till ”en vattenrik trädgård, en oas där vattnet aldrig sinar”(Jes 58:11).
Cecilia Luther arbetar som fiollärare och musiker. Hon uttrycker sig även i akvarellmåleri och lyrik. Genom ett program som väver samman musik, bild och dikt förmedlar hon tro, hopp och livserfarenhet.
Barbro Hjort, diakon och processledare i Nylöse pastorat. Tidigare stiftsdiakon i Göteborgs stift.
Cecilia Hjort Brandell, diakon i Lundby församling. Tidigare diakon på Stadsmissionen i Göteborg.
Planeringsgrupp: Frida Vikström, Ingrid Holtsung, Maria Eriksson, Ulrika Stenbäck
Fredag
Lördag
Söndag
Faktura skickas ut efter anmälan, i god tid innan genomförande.
Arrangemangsnummer: 344245