ÖRKELLJUNGA

Den som hittar sin plats tar ingen annans - Tomas Sjödin

Tänk om själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats.

Startdatum

28 april 2020

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 13:30 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Den plats som gör att drömmar gradvis uppfylls, mening skapas och känslan av att finnas till för någon annan infinner sig. Och tänk om detta också mer och mer skulle prägla våra församlingar. Hur hittar var och en sin plats där, snarare än: Hur ska vi hitta ideella medarbetare till vår verksamhet? Vad skulle hända om vi vågade det paradigmskiftet?

Den här eftermiddagen får du följa med Tomas Sjödin på en resa som både kan hjälpa dig att upptäcka ditt eget livs ”ja”. Och få mod att gå fast du inte vågar! Men han ger oss också glimtar från den resa som hans församling – Smyrnakyrkan i Göteborg – har gjort, och delar med sig av nycklar till att upptäcka människors gåvor för att det ideella engagemanget i församlingen ska kunna växa och blomma.

Medverkande

Tomas Sjödin

Pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Lita på att det ljusnar och tidigare bl a Den som hittar sin plats tar ingen annans. Han har varit Sommar- och Vinterpratare i P1 vid ett flertal tillfällen.

Program

13.45 Välkommen och musik

14.00 Den som hittar sin plats tar ingen annans Att hitta sin plats i sig själv, i livet och i församlingen.

14.50 Bokpresentation.

15.00 Fika + bokbord

15.30 Låt tusen blommor blomma Att hitta nya vägar för att upptäcka människors gåvor, så engagemanget i församlingen kan växa och blomma.

16.30 Mässa

Bokbordet är öppet hela eftermiddagen och kvällen.

På kvällen kl 18.30 är det öppen föreläsning av Tomas Sjödin i Örkelljunga kyrka. Välkommen att vara med på den också om ni orkar och vill. Utifrån sin nya bok med krönikor ur Göteborgs-Posten berättar han om sitt sökande efter en tro och ett språk som tåler tillvarons motsägelser. Som en röd tråd genom kvällen löper tron på att det kan växa en ljus framtid även ur tunga år. Under kvällen erbjuds även musik, bokbord, signering samt enkel förtäring.

Anmälan för eftermiddagen krävs och är bindande - senast 14 april. Kurskostnad 100 kr. Det serveras enkel fika under dagen. Ange matpreferenser i din anmälan.

Glöm inte ange annan betalare om församlingen ska betala din avgift.

Arrangörer: Sensus, Örkelljunga pastorat samt MJ Bok & Media.

Arrangemangsnummer: 320189

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.