Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Foto: Scandinav Bildbyrå

GÖTEBORG

Den rätta läran - samtalskväll om att lyssna på naturen, djuren och sig själv

Högsbo smedja - Den undre och inre vägen

Datum

27 maj 2020

Dag

Onsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Pris

Kostnadsfritt

Den undre och inre vägen vill hjälpa oss att kommunicera bättre med allt runt omkring oss. Samtalskväll mellan Lisa Westberg, David Rothenberg och Helena Granström

Oron för vår jords framtid påverkar alla, medvetet eller omedvetet, och bidrar till en tärande känsla av att vara lösryckt och rotlös på jorden.

Många efterfrågar idag ett större engagemang från teologi och kyrka. Vi vill bejaka det. Religion är språk och berättelser som kan famna stora frågor, och inge hopp om liv bortom apokalypsen. Till vår hjälp söker vi konstens språk, som bär och gestaltar komplexitet och sanning, gravitation och riktning på samma gång. Samtidigt behöver vi forskning, levda erfarenheter, konkreta förslag på vad vi kan göra för att – vända om, börja om, göra rätt och bättre denna gång.

Vi tror att när vi möts utifrån våra olika professioner, i ett erkännande av att vi alla påverkas av denna mänsklighetens kris, kan ett hopp vi tidigare inte fått blick för födas. Vi hoppas få hjälpa och stödja varandra i att orka se allvaret i situationen och även hjälpa och stödja varandra att, på de sätt vi kan, arbeta för omställning och hållbara sammanhang.

Lisa Westberg, förssamlingsherde 031 - 731 66 25 , lisa-westberg@svenskakyrkan.se svenskakyrkan.se/högsbo På hemsidan kan du hitta mer information om samtliga programpunkter och läsa mer om Högsbo församlings miljöarbete.

Arrangemangsnummer: 803801

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.