NORRTÄLJE

Den mogna människan - ålderdomen en tid för utveckling och kreativitet

Ta vara på kraften i den åldrande hjärnan och ge dej själv möjligheter att fortsätta utvecklas. Här vill vi på allvar utmana uppfattningen om vår hjärnkapacitet på äldre dar. Vi vill visa på de positiva förändringar som sker i våra medvetanden när vi blir äldre och ge verktyg för bibehållen utveckling och kreativitet.

Startdatum

Enligt överenskommelse

Dagar

Måndag

Tid

Kl 13:00 - 15:15

Omfattning

4 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

600 kr

"Att existera är att förändras, att förändras är att mogna, att mogna är att fortsätta skapa sig själv i evighet" (Henri Bergson) Ju äldre vi blir desto sämre blir vi på detaljer men desto bättre på helheter. På att fatta beslut och verkställa dem. Det påstår vår kursboksförfattare Gene D. Cohen, läkare och mångårig forskare av åldringars positiva utveckling. Låt oss undersöka saken under fyra sammankomster i oktober.

Ledare

Gunilla Zingmark 80+. Lärare, socionom och psykosyntesterapeut.

Material

Boken Den mogna människan: kraften i den åldrande hjärnan ingår i avgiften. Skickas ut innan kursstart för att du ska hinna läsa kapitel 1 och 2 till första träffen.

Plats

Sensus lokaler ligger centralt i Norrtälje i samma hus som biblioteket och ICA Kryddan. Ingång från husets baksida (Bangårdsgatan).

Anmälan

Övrig information Kontakta Sensus på norrtalje@sensus.se

Arrangemangsnummer: 144041

Kontaktperson

Ledare

Gunilla Zingmark

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.