GÄVLE

Den moderna formgivningens historia - Gävle

Till hösten påbörjar en ny föreläsningsserie om Den moderna formgivningens historia med univ.lektor Jan O M Karlsson som föreläsare och kursansvarig. Kursens syfte är att ge en översikt över den västerländska kulturkretsens formgivningshistoria 1850 - 1950.

Datum

28 september 2019

Dag

Lördag

Tid

Kl 14:00 - 17:00

Lokal/rum

Furusalen

Pris

800 kr

Kursens syfte är att ge en översikt över den västerländska kulturkretsens moderna formgivningshistoria, från industrialismens internationella genombrott vid 1800-talets mitt och ca 100 år framöver, till mitten av 1900-talet. Kursen är en fristående fortsättning på de tidigare inspelade internetkurserna Internationell Bildkonst, Svensk Bildkonst, Internationell Arkitektur och Svensk Arkitektur (alla fortfarande tillgängliga från kursernas hemsida). www.sensus.se/konsthistoria Vi har nu kurser på akademisk nivå som bl.a. behandlar bildkonstens och arkitekturens historia. Huvudlärare och föreläsare är univ.lektor Jan O. M. Karlsson. Därutöver finns tematiska föreläsningar med olika föreläsare.

Föreläsningsdagar

Det blir 5 föreläsningar om vardera 3 tim. inkl. rast: 28/9, 13/10, 10/11, 24/11 och 8/12.

Föreläsare

Huvudlärare och föreläsare är univ.lektor Jan O. M. Karlsson.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Läs mer om fackliga rabatter

Övrig information

Sista anmälningsdag är den 20/9-19. För mer info, kontakta Helene Warpe tel 018-66 19 56 helene.warpe@sensus.se

Arrangemangsnummer: 282539

Medverkande

Jan O. M Karlsson

Jan har i drygt 30 år varit verksam som universitetslärare bl.a. som 1:e amanuens och forskare i Konstvetenskap på Uppsala Universitet. Han har föreläst i Allmän och Svensk Konsthistoria på universitet och högskolor. Han har även föreläst om inredningskonst, antikviteter och formgivning på egna universitetskurser.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.