Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: La-Rel Easter / Unsplash

Distans

Demokratisoppa: Rasrisk demokrati - historier som bär

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2021 är Hot mot demokratin. Årets talare närmar sig på olika sätt konspirationism, extremism och polarisering som hot mot demokratin, lokalt och globalt.

Datum

17 september 2021

Tid

Kl 12:00 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Rasrisk demokrati - historier som bär

Hur stabilt är egentligen det demokratiska bygget? Kring denna fråga resonerar Sofia Näsström, professor i statsvetenskap, i sin nyligen utgivna bok ”Demokrati, en liten bok om en stor sak.” Mattias Gardell, professor, religionshistoriker och författare tar sig an frågan utifrån forskning om rasism och synen på den andre. I september utmanar vi dessa professorer att visa på de hot som finns mot demokratin men också att presentera möjliga vägar framåt. Frågor om värdegrund och demokrati kommer att lyftas både ur ett internationellt sammanhang och ur ett utbildningsperspektiv.

Om Demokratisoppa

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2021 är Hot mot demokratin. Årets talare närmar sig på olika sätt konspirationism, extremism och polarisering som hot mot demokratin, lokalt och globalt. Demokratisoppa arrangeras av Europa Direkt i Jönköpings län i samarbete med Sensus Studieförbund och Universitets och Högskolerådet/Den globala skolan. Under 2021 samarbetar vi även med Länsstyrelsen Jönköpings län samt Demokrati 100 år.

Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer

Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har ställt om föreläsningen till digitalt. Länken skickas ut i god tid innan föreläsningen som startar kl 12:00. De virtuella dörrarna öppnas ungefär kl 11:50. Anslut gärna redan då, så att du är säker på att tekniken fungerar som den ska.

Kontaktperson

Kontor