Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Demokratisoppa med Vera Stremkovskaya

Välkommen att lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati, den här gången på temat: Mänskliga rättigheter i Belarus.

Datum

31 mars 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 12:15 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Demokratisoppa är ett koncept där du som besökare över en lunch har möjlighet att lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati.

Mänskliga rättigheter i Belarus. Min egen historia.

Vera kom till Sverige från Belarus som politisk flykting 2008. Under Veras föreläsning kommer hon att samtala kring mänskliga rättigheter och berätta delar från hennes liv, hur det var att leva i Belarus som försvarsadvokat för mänskliga rättigheter och hennes resa dit hon är idag.

Föreläsare, Vera Stremkovskaya

Vera Stremkovskaya är författare med bakgrund som advokat för mänskliga rättigheter i Belarus och har breda kunskaper om dagens situation i Belarus som präglas av begränsningar i människors fri- och rättigheter. Vera var verksam som advokat i Minsk innan hon flyttade till Sverige år 2008. Hon har även utgivit en handfull böcker med dikter och noveller.

Anmälan och pris

Föreläsningen är digital och kommer köras via Zoom. Du som anmält dig får en länk senast dagen innan föreläsningen. Föreläsningen är kostnadsfri.

Programmet startar kl 12:15.

I samarbete med Västra Götalandsregionen

Arrangemangsnummer: 809628

Medverkande

Vera Stremkovskaya

Kontaktperson