Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Demokratisoppa med Hans Abrahamsson

Välkommen att lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati, den här gången på temat: Hur Sverige lyckades köra i diket - Om konsten att missförstå världen

Datum

24 mars 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 12:15 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Demokratisoppa är ett koncept där du som besökare över en lunch har möjlighet att lyssna till och delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati.

Hur Sverige lyckades köra i diket - Om konsten att missförstå världen

Vår tids stora samhällsomdaning där globalisering, migration och urbanisering alltmer flätar samman det lokala med det globala medför en rad nya komplexa samhällsfrågor ställer Sverige inför ett vägskäl. För att inte köra i diket måste demokratin och den sociala hållbarheten värnas genom ett inkluderande samhällsbygge tillsammans med människor. Agenda 2030, Medborgardrivna mötesplatser och en medskapande dialog utgör tillsammans viktiga verktyg för att stärka lokal samhällstillhörighet med en global utblick och forma identitet såväl hitom som bortom nationalstaten.

Föreläsare, Hans Abrahamsson

Hans Abrahamsson, freds- och utvecklingsforskare från Institutionen för Globala Studier vid Göteborgs Universitet. Har också ett förflutit som gästprofessor i Globala Politiska Studier vid Malmö Universitet.

Anmälan och pris

Föreläsningen är digital och kommer köras via Zoom. Du som anmält dig får en länk senast dagen innan föreläsningen. Föreläsningen är kostnadsfri.

Programmet startar kl 12:15.

I samarbete med Västra Götalandsregionen

Arrangemangsnummer: 809688