Foto: Scandinav bildbyrå

Distans

Demokratisoppa: Varför agerar vi inte?

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2020 är klimatet. Årets talare närmar sig på olika sätt klimatförändringarnas inverkan på människan, lokalt och globalt.

Datum

27 november 2020

Dag

Fredag

Tid

Kl 12:00 - 13:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Varför agerar vi inte?

Paula Richter föreläser om glappet mellan den kunskap vi har om klimatkrisen, och vårt agerande. Agenda 2030 har som ambition att ta ett heltäckande grepp om önskad hållbar utveckling i världen. Hur hänger ekosystem, klimatförändringar ihop med dagens tema demokrati? Varför agerar vi inte trots att vi har globala mål inom alla områden, och vet att vi måste börja nu genast? Kan vi inte bara ha en ekodiktator som bestämmer allt? Följ med på ett samtal om demokrati, makt, psykologiska barriärer, skammens roll och vårt behov av att passa in.

Paula Richter från Klimatpsykologerna är specialist i barn- och ungdomspsykologi och ordförande i Psykologer för hållbar utveckling. Hon har arbetet i 20 år med ungdomar, 13 av dem inom Barn- och Ungdomspsykiatrin. Paula kombinerar sin kunskap inom psykologi med 35 års erfarenhet av miljörörelsen för att kunna vara till nytta i kampen för ett ekologiskt hållbart samhälle.

Om Demokratisoppa

Demokratisoppa är ett koncept där du över en sopplunch lyssnar på och kan delta i intressanta och inspirerande samtal om demokrati. Temat för Demokratisopporna i Jönköping under 2020 är klimatet. Årets talare närmar sig på olika sätt klimatförändringarnas inverkan på människan, lokalt och globalt. Demokratisoppa arrangeras av Europa Direkt i Jönköpings län i samarbete med Sensus Studieförbund, Svenska kyrkan i Jönköping och Universitets och Högskolerådet/Den globala skolan.

På grund av rådande pandemi ges föreläsningen digitalt och ingen sopplunch serveras. Länk till föreläsningen skickas till anmälda.

Arrangemangsnummer: 865546

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.