Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

MALMÖ

Dansritual på Vintersolståndets dag

Vi dansar dagen efter årets längsta natt och därmed vändpunkten för mörkret. 16.48 sker själva solståndet så när vi dansar går vi redan mot ljuset igen.

Startdatum

21 december 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I det eviga mönstret av mörker och ljus finns årstidernas cirkeldans. Jorden kretsar kring solen och årstiderna skiftar i höst, vinter, vår och sommar. Sedan den första människan tog sitt första steg har mänskligheten dansat med. I alla tider har vi människor skapat riter och dans för att leva i samklang med årets cykel för att ta oss igenom såväl den mörka tiden som den ljusa. Solstånden har i de flesta traditioner varit tydliga ekrar i årstidshjulet.

Nu dansar vi i enkla cirkeldanser i en ritual för övergången till nästa del av året när dagarna förlängs tills vi om några månader når fullkomlig balans mellan mörker och ljus, i vårdagjämningen.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan mer än tjugo år med danser från många tider och kulturer, leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med Heliga danser på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden.

Pris

Sensus bjuder på detta arrangemang men behöver din anmälan, begränsat deltagarantal

Arrangemangsnummer: 321889

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson