MALMÖ

Dansritual på Vintersolståndets dag

Vi dansar för årets längsta natt och därmed vändpunkten för mörkret. Det blir långsamt ljusare igen.

Startdatum

22 december 2019

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 13:30 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I det eviga mönstret av mörker och ljus finns årstidernas cirkeldans. Jorden kretsar kring solen och årstiderna skiftar i höst, vinter, vår och sommar. Sedan den första människan tog sitt första steg har mänskligheten dansat med. I alla tider har vi människor skapat riter och dans för att leva i samklang med årets cykel för att ta oss igenom såväl den mörka tiden som den ljusa. Solstånden har i de flesta traditioner varit tydliga ekrar i årstidshjulet. Nu dansar vi i enkla cirkeldanser en ritual för övergången till nästa del av året när dagarna förlängs tills vi om några månader når fullkomlig balans mellan mörker och ljus, i vårdagjämningen.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan mer än tjugo år med danser från många tider och kulturer, leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med Heliga danser på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden.

Tid

Vi börjar 13.30 men dörren är öppen från 13. Kom i tid, sen är det låst.

Plats

Studentgatan 2 ligger mitt i Malmö, vid Hansakompaniet, många bussar stannar precis utanför.

Arrangemangsnummer: 317785

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.