Dansritual för Vintersolståndets dag

Vi dansar för årets längsta natt och därmed vändpunkten för mörkret. Det blir långsamt ljusare igen natten mellan den 21 och 22 december är årets längsta 2020.

Startdatum

20 december 2020

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 14:30 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

I det eviga mönstret av mörker och ljus finns årstidernas cirkeldans. Jorden kretsar kring solen och årstiderna skiftar i höst, vinter, vår och sommar. Sedan den första människan tog sitt första steg har mänskligheten dansat med. I alla tider har vi människor skapat riter och dans för att leva i samklang med årets cykel för att ta oss igenom såväl den mörka tiden som den ljusa. Solstånden har i de flesta traditioner varit tydliga ekrar i årstidshjulet.

Nu dansar vi i enkla cirkeldanser - på avstånd och utomhus detta Coronaår - en ritual för övergången till nästa del av året när dagarna förlängs tills vi om några månader når fullkomlig balans mellan mörker och ljus, i vårdagjämningen.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan mer än tjugo år med danser från många tider och kulturer, leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med Heliga danser på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden.

Tid och plats

Vi samlas på Tallriken i Pildammsparken i Malmö 14.30, du får mera info när du anmält dig

Pris

Sensus bjuder på detta arrangemang men behöver din anmälan

Arrangemangsnummer: 321046

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.