Distans

Danskurs salsa nivå 2

Välkommen till en fortsättningskurs i salsa - en populär dans som dansas över stora delar av världen till rytmiska salsatoner.

Startdatum

10 mars 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 19:15 - 20:15

Omfattning

5 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

På distans

Pris

650 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I våra kurser fördjupar vi oss i de tre största salsastilarna: Salsa cubana och två olika linjestilar: Salsa On-1 och Salsa On-2.

Salsa cubana, eller kubansk salsa, dansas i par och i ring (vilket kallas "rueda de casino" på spanska). Denna stil har sitt ursprung från Kuba och dansas med mycket rörlighet i hela kroppen till den härliga, kubanska salsamusiken.

Salsa On-1 där betoningen ligger på första taktslaget i musiken. Denna stil uppstod i Los Angeles och blandar samman den latinamerikanska partykulturen med en Hollywood-anda. Den består av showmanship och en härlig energi som kan beskrivas som stilrent och fartfyllt men präglad av the latinska rytmer.

I Salsa On-2 läggs betoningen på andra taktslaget i musiken. Den här stilen har utvecklas i New York, främst av dansare med puertoricansk bakgrund. Dansen speglar andan av kulturen i New York: en dynaisk blandning av de ursprungliga afro-karibiska rytmerna med elegans, hippt och jazzigt. Med andra ord the New York style!

Förkunskaper

För att delta i denna fortsättningskurs bör du ha deltagit i minst 2 terminer hos Latino y Flamenco här i Kalmar eller annan likvärdig dansskola. Kursen vänder sig till dig som vill fortsätta att utveckla dig inom dessa specifika salsa-stilar och fokusera på detaljer i hållning, kroppskontroll och rytmik.

Ledare

Rigoberto Gadeo Castro undervisar i flamenco, latino teamdance, showdance, salsa, bachata, latino partymix, barnsalsa och latinsk teamdance för ungdomar. Han har en mångårig erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och har både uppträtt och deltagit som gästinstruktör i stora dansevenemang. Han har gedigen internationell danspedagogisk kompetens och brinner verkligen för att alla elever ska känna känslan i varje dans och kulturarvet som följer med den. Han har förkovrat sig både på Kuba, Puerto Rico, Miami, New York och sist men inte minst i flamencons huvudfäste Andalusien och är en mycket noggrann och ambitiös danspedagog.

Digital studiecirkel

Studiecirkeln sker digitalt och länk skickas till anmälda ungefär en vecka före start.

Arrangemangsnummer: 55701

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.