Distans

Danskurs Flamenco nivå 2

Flamenco är en stolt och kraftfull dans med mycket energi, vackra kläder, fest och dramatik där du dansar individuellt. Dansen ger dig pondus, bra kroppshållning och styrka, varmt välkommen till vår fortsättningskurs!

Startdatum

9 mars 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:00 - 18:30

Omfattning

5 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

På distans

Pris

950 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Flamenco har sitt ursprung i Andalusien i södra Spanien och förknippas ofta med de färgglada kläder som dansarna har. Den dansas av både män och kvinnor, i par, solo eller grupp och alla åldrar. Under den här kursen arbetar vi med rytmik, kroppshållning, och fotarbete i form av stampar och grundsteg (s.k "marcajes"). Vi kommer tillsammans att utforska det som kallas ”flamenco duende” vilket utgör den speciella känslan som finns i Flamenco-kulturen.

Som nybörjare lär du dig fotstampar, rytmik, koordination och kroppshållning. Vi gör en enkel koreografi med de inlärda flamenco stegen som vi finslipar under terminens gång.

Fortsättningsnivån fortsätter sedan med fotstampar, rytmik i 12-takt med en koreografi i någon av de olika flamenco-dansstilarna (palos) som t ex. "alegrías", "bulerías" och "solea por buleria" för att nämna några. Under den här terminen kommer vi att fortsätta bekanta oss och prova på bulerías, soleá por bulerías, seguiriyas och guajiras. Tanken är att vi ska lära oss att använda stampar och marcajes i de olika dansstilarna samt få en inblick i deras unika karaktärer.

Ledare

Rigoberto Gadeo Castro undervisar i flamenco, latino teamdance, showdance, salsa, bachata, latino partymix, barnsalsa och latinsk teamdance för ungdomar. Han har en mångårig erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och har både uppträtt och deltagit som gästinstruktör i stora dansevenemang. Han har gedigen internationell danspedagogisk kompetens och brinner verkligen för att alla elever ska känna känslan i varje dans och kulturarvet som följer med den. Han har förkovrat sig både på Kuba, Puerto Rico, Miami, New York och sist men inte minst i flamencons huvudfäste Andalusien och är en mycket noggrann och ambitiös danspedagog.

Klädsel:

Tight top (s.k. body) helst långarmad, flamencokjol och flamencoskor för kvinnor och dansskor samt tight överdel och rörliga byxor för män.

Förkunskaper:

Du skall kunna grundstampar i olika tempo upp till medel tempo (soleá por bulería) obehindrat samt grundstegen (marcajes) med enkel arm- och handteknik. Till den kommande kursen rekommenderar vi att du fräschar upp de kombinationerna som vi gått igenom de senaste terminerna.

Digital studiecirkel

Studiecirkeln sker digitalt, länk skickas till anmälda ungefär en vecka innan start.

Arrangemangsnummer: 55697

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.