Distans

Danskurs bachata nivå 2

Välkommen till en fortsättningskurs i bachata - en populär dans med ursprung i Dominikanska republiken som ofta förknippas med andra latinska danser som t.ex. salsa.

Startdatum

10 mars 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 20:15 - 21:15

Omfattning

5 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

På distans

Pris

650 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Precis som salsa är bachata är en mycket populär dans jorden runt där det dansas latinska danser. Dansen präglas av mycket sensualism och passion och dansas i både stängd position och med enhands- eller tvåhandsfattning. Dansen kan innehålla turkombinationer och kombinationer i fotarbete, höftrullningar och yviga kroppsrörelser. Under dansen kan förekomma så kallade "syncoperingar" som ger dansen en speciell dynamik och detta går vi igenom i kursen.

Förkunskaper

För att delta i denna fortsättningskurs bör du ha deltagit i minst 2 terminer hos Latino y Flamenco här i Kalmar eller annan likvärdig dansskola. Kursen vänder sig till dig som vill jobba vidare med turkombinationer, fotarbete och bachata-tekniker.

Ledare

Rigoberto Gadeo Castro undervisar i flamenco, latino teamdance, showdance, salsa, bachata, latino partymix, barnsalsa och latinsk teamdance för ungdomar. Han har en mångårig erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och har både uppträtt och deltagit som gästinstruktör i stora dansevenemang. Han har gedigen internationell danspedagogisk kompetens och brinner verkligen för att alla elever ska känna känslan i varje dans och kulturarvet som följer med den. Han har förkovrat sig både på Kuba, Puerto Rico, Miami, New York och sist men inte minst i flamencons huvudfäste Andalusien och är en mycket noggrann och ambitiös danspedagog.

Digital studiecirkel

Studiecirkeln sker digitalt och en länk skickas till anmälda ungefär en vecka före start.

Arrangemangsnummer: 55702

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.