Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

KALMAR

Danskurs bachata nivå 2

Välkommen till en fortsättningskurs i bachata - en populär dans med ursprung i Dominikanska republiken som ofta förknippas med andra latinska danser som t.ex. salsa.

Startdatum

26 augusti 2020

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 20:00 - 21:00

Omfattning

12 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Energihallen

Pris

1100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Precis som salsa är bachata är en mycket populär dans jorden runt där det dansas latinska danser. Dansen präglas av mycket sensualism och passion och dansas i både stängd position och med enhands- eller tvåhandsfattning. Dansen kan innehålla turkombinationer och kombinationer i fotarbete, höftrullningar och yviga kroppsrörelser. Under dansen kan förekomma så kallade "syncoperingar" som ger dansen en speciell dynamik och detta går vi igenom i kursen.

Nivåer och nivågruppering

För att delta i denna fortsättningskurs bör du ha deltagit i minst 2 terminer hos Latino y Flamenco här i Kalmar eller annan likvärdig dansskola. Kursen vänder sig till dig som vill jobba vidare med turkombinationer, fotarbete och bachata-tekniker.

Ledare

Rigoberto Gadeo Castro undervisar i flamenco, latino teamdance, showdance, salsa, bachata, latino partymix, barnsalsa och latinsk teamdance för ungdomar. Han har en mångårig erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och har både uppträtt och deltagit som gästinstruktör i stora dansevenemang. Han har gedigen internationell danspedagogisk kompetens och brinner verkligen för att alla elever ska känna känslan i varje dans och kulturarvet som följer med den. Han har förkovrat sig både på Kuba, Puerto Rico, Miami, New York och sist men inte minst i flamencons huvudfäste Andalusien och är en mycket noggrann och ambitiös danspedagog.

Arrangemangsnummer: 54449

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.