VÄXJÖ

Dansdag Heliga danser: Kosmos dansar

Människan har sedan urminnes tider blickat mot natthimlen och följt himlakropparnas dans, först med ögonen och senare med alltmer förfinade hjälpmedel. Den här dagen låter vi kosmos leva i våra egna dansande kroppar och utvecklar våra inre dansare. Välkommen till en heldagsworkshop med Pia Lamberth!

Startdatum

16 februari 2019

Dagar

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:30

Omfattning

1 tillfällen, 7 studietimmar

Pris

550 kr

Under lång tid har människor läst in symbolik och öden, tolkat och siat, velat röra sig i samklang och velat likna kosmos. På grekiska betyder cosmos det stora och cosmimata våra försök att efterlikna det genom att själva glittra och pryda oss. I dans och dansövningar dansar vi de stora rörelserna och de mycket små, följer gamla traditioner och skapar nya. Vi närmar oss solstånd, månens faser, planeternas dans, galaxernas oändlighet, unga solar och döende solar och skapar spiraler, cirklar och ellipser. Våra danser är urgamla såväl som nyskapade i cirkeldanstraditionen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Material för deltagande i dagen ingår i kursavgiften. En länk med notationer och annars oåtkomlig musik finns att köpa.

Plats

Mariakyrkan i Växjö

Ledare

Pia Lamberth har mångårig erfarenhet från många sorters dans, men har sedan 25 år alltmer koncentrerat sig på Heliga danser, Sacred dance eller Circle dance. I närmare 20 år ledde hon en grundläggande dansledarutbildning i Lund och nu erbjuder hon både dansledarutbildning, regelbundna fördjuningsdagar och fördjupningsår samt workshops, seminarier och dansresor.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Arrangemangsnummer: 101488

Kontaktperson

Ledare

Pia Lamberth

Eva Rosén-Sverdén

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.