ÖRBYHUS

Dansande kropp

Hela kroppens dans

Startdatum

16 november 2019

Veckodagar

Lördag, söndag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

2 tillfällen, 10 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Under helgen undersöker vi med hjälp av cirkeldans-traditioner hur våra kroppar dansar, vad vi kan hjälpa oss själva med för att dansa lättare och mera, vad vi gillar och vad inte. I dans och dansövningar fokuserar vi på olika delar av våra kroppar för att finna och utveckla våra inre dansare. Vi dansar de stora rörelserna och de mycket små, följer gamla traditioner och skapar nya. Våra danser är urgamla såväl som nyskapade i cirkeldanstraditionen. Så klart är hela kroppen med i alla danser, vi bara flyttar fokus. Vi börjar med att låta fötterna få huvudrollen. Det är ju oftast dem man först tänker på när det gäller danser med färdiga steg att ta, men kanske är de inte det viktigaste ändå. Låt oss finna ut! Vi går vidare och låter torson; höfter, axlar, bröstkorg, ryggrad, rumpa, få vår uppmärksamhet, innan vi undersöker vad armrörelser, handfattningar, huvudet och blicken kan få för betydelse.

Förkunskaper

Du behöver inte ha dansat förut.

Tider

Vi dansar 10.00 – 17.00 på lördagen och 10.00 – 15.00 på söndagen.

Pris

Du betalar 1200 kr inklusive material(notationer samt låtlista). Kostnad för vegetarisk mat och fika tillkommer.

Anmälan

Maria Eklöw Bosaeus eller 0708620733.

Övrig info

Tåget tar 25 min. från Uppsala och så går du på ett par minuter till lokalen som ligger mitt emot skolan och biblioteket. För övernattningsmöjligheter fråga Maria.

Välkomna med er anmälan!

Arrangemangsnummer: 316709

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.