Helsingborg

Helande cirkeldans - Dansa med Bach & Co.

Utforska Johann Sebastian Bach i dansens cirklar

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Fredag, lördag

Tid

Kl 14:00 - 16:15

Omfattning

5 tillfällen, 17 studietimmar

Lokal/rum

Stora salen

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

.Bachs Juloratorium har framförts många gånger i Mariakyrkan. Några av satserna är koreograferade av Wilma Vesseur, och det är ett urval av dem som vi nu skall tillägna oss under hösten och till sist genomföra i en samlad svit den 11/1 i Sta Anna kyrka. Vid varje danstillfälle kompletterar jag med favoritdanser ur min repertoar. Vi arbetar med Helande cirkeldans och Universella Fredsdanser.

Vi dansar cirkeldanser och långdanser. Dansstegen är lätta att lära, de kan vara lugna och meditativa eller snabba och livliga. Inga förkunskaper behövs. Både danser och musik har stor spridning i tid och rum - de hämtas från urtid till nutid och från (nästan) hela klotet. Vi dansar i en ordlös men levande gemenskap som hjälper oss att leva HÄR och NU.

Datum

Lördag 14 sep kl.14 - 16.15 Bach och Bruder Georg Lördag 26 okt kl.14 - 16.15 Bach och Balkan Fredag 15 nov kl.15 - 17.15 Bach och Britain OBS annan tid och dag Lördag 7 dec kl.14 - 16.30 Bach och Barnet Retreat: Stillhet i rörelse.

Du kan också vara med lördagen 11/1 2020 i Sta Anna kyrka då vi kl.13.30 går igenom danserna för att kl.16 - ca 17.30 dansa Juloratoriet - vi dansar några av satserna interfolierade av läsningar ur Julevangeliet. Vi dansar inte för uppvisning utan för delaktighet.

Förkunskaper

Du behöver inte ha tidigare dansvana.

Ledare

Anna-Christin Martinson som är diplomerad hos Pia Lamberth (Lund), Brita Haugan (Vestjyllands högskole) och Cajsa Ty, Stockholm. Honr organist och körledare och har dansat cirkeldanser i 20 år hos bl.a. Maria Rönn, Laura Shannon, Susanne A. Bartholomäi och Judy King.

Pris

Hela terminen: 250.- Anmäld dig senast 9 sep för att få detta pris Enstaka gång: 80.-. Ej anmälan Kursavgiften går oavkortad till församlingens internationella projekt i Zimbabwe.

Hitta dit

Maria församlingssal: S.Storgatan 22, ingång från gården via Prästgat., 5-10 min till fots från Helsingborgs Central, Knutpunkten

Övrigt

Ta med sköna skor att dansa i och en frukt el. liknande till pausen.

Arrangemangsnummer: 148085

Ledare

Anna-Christin Martinson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.