Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Ystad

Dansa kvinnors vishet

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Plats

Åby gamla byskola

Årsjövägen 65 27196 Ystad

Pris

1250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

"##I en tid av förändring blir kvinnors vishet och medmänsklighet en avgörande punkt i nuet och för kommande generationer. I en byskola utanför Ystad knyter vi vår cirkel i den gamla skolsalen och delar vår vishet och lär av varandra. Vi samtalar och dansar i en cirkel de uråldriga stegmönstren i upprepande steg. Vi ger varandra ny kraft att vågar stå för det vi vet är sant. Vår värdinna Sofia bor i skolan med sin familj. Hennes man Kristoffer bistår med sin kunskap genom sina indiska rötter när den vegetariska indiska grytan tillagas. Sofia har förberett med goa energier i vår danssal där hon ger Reiki när vi inte är där. Den öppna brasan i rummet sprakar denna novemberdag. Det öppna landskapet visar sig och träden omsluter oss…..

Några ord om dansen; Laura Shannon, Grekland, en av de ledande lärarna i traditionella kvinnodanser; Dessa urgamla danser upprätthåller en visdom ”där koden måste knäckas” när man dansar. Så har det varit generation efter generation. Danserna bjuder in oss att bli mer närvarande i våra kroppar, och därmed fullt öppna att ta emot glädjen i livet. Enda sättet att knäcka koden är att dansa, dansa, och dansa…. Pia Lambert, Malmö, danslärare och en av dom som implementerat denna dansrörelse i Sverige; Dansen förmedlas genom kroppen. Att dansa är att lyssna inåt med hjälp av hela sin kropp. Kroppen minns utan ord. Dansen kan vara det nav, den innersta punkt där allt är nära, allt är nu….

Ledare

Lis-Mari Drevnor, dansledare, teolog och pedagog. Dansat i 25 år och utbildad dansledare för Pia Lambert, samt deltagit i olika fördjupningskurser för henne genom åren. Utbildad av Laura Shannon i Sverige och Grekland. Egna kurser, seminarier och samtalscirklar under många år.

Övrigt

Priset inkluderar Helpension. Kaffe o te från 9 30. Uppge ev allergier. Ta med sköna skor att dansa i, en sjal istället för att hålla i varandras händer, kanske en anteckningsbok, vattenflaska…….Välkommen! Max 10 deltagare.

Anmälan

senast 13 november till lismari.drevnor@gmail.com

Arrangemangsnummer: 321988

Ledare

Lis-Mari Drevnor

Kontaktperson