MALMÖ

Dansa höstens balans mellan mörker och ljus

dansa på Höstdagjämningens dag

Startdatum

23 september 2019

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Lokal/rum

-

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Den 23 september är dag och natt lika långa överallt på jorden. Vi tänker ofta på höstdagjämningen som en kantring mot mörkret och många bävar inför det medan andra hälsar det med lättnad och glädje. Vi utforskar vad danserna berättar för oss om mörker och ljus - och om hur vi hittar balansen. Våra danser kommer från många håll i världen. Vi ser mönster och samband, i danserna, i oss själva och världen. Våra danser är traditionella såväl som koreograferade, en del är nya, andra har kanske redan dansats i tusentals år.

Förkunskaper

behövs inte, bara danslust

>Ledare

Pia Lamberth, arbetar med dans sedan mer än 20 år, leder grupper, utbildar ledare, håller seminarier och workshops i Heliga danser. Mer information: www.pialamberth.se

Övrigt

tag med mjuka dansskor och en vattenflaska

Arrangemangsnummer: 319295

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.