Danderyd

Gå med i Danderyds Sångensemble

Välkommen till en blandad kör med en varierad repertoar, och med stort fokus på sångteknik enligt metoden Anti Aging för rösten.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Plats

Danderyds FörsamlingSätraängskyrkan Sjöbergsevägen 32 Danderyd

Danderyd

Pris

Kostnadsfritt

Om Danderyds Sångensemble

Danderyds Sångensemble, DSE, bildades hösten 2011 av 12 sångare med Lena König som dirigent. Lena är operasångerska och sångpedagog, utbildad på Musikhögskolan. Lena är också utbildad inom metoden Anti Aging för rösten, och vi avsätter en del tid av repetitionen för att träna denna teknik. DSE är en blandad kör med mestadels profan men även sakral repertoar. Vi är nu ca 16 korister, och strävar efter att bli fler i alla stämmor.

Vi sjunger framför allt i Danderyd, men även i Stockholm och i kommunerna norr om Stockholm. Vi deltar ibland i högmässor, mest i Danderyds kyrka (2 gånger per år).

Vi sjunger ensamma eller tillsammans med andra körer och ger regelbundet höst-, jul- och vårkonserter samt musikcaféer och sjunger på Valborgmässooafton. Vi ställer gärna upp vid andra tillfällen när någon vill engagera oss, t ex äldreboenden och företagsevent. Våra arvoden är rimliga!

Dag & tid

Vi repeterar på måndagskvällar i Sätraängskyrkan i Danderyd kl. 18:30. Dit tar man sig med buss 607 från Mörby centrum (ca 8 min) eller 627 från Täby centrum (ca 8 min).

Kontakt

Är du intresserad av att vara med i kören, hör av dig till dirigenten Lena König, 070-755 29 77. Välkommen också att komma och lyssna när vi övar för att se om du kan trivas med oss!
#hittaenkör

Körens hemsida

www.danderydssangensemble.se finns information om våra tidigare och kommande framträdanden. Där kan du även lyssna på något av det vi sjungit.

Arrangemangsnummer: 427621

Ledare

Lena König

Kontaktperson