Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Gå med i Danderyds Sångensemble

Välkommen till en blandad kör med en varierad repertoar, och med stort fokus på sångteknik enligt metoden Anti Aging för rösten.

Startdatum

Höst 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Omfattning

17 tillfällen, 51 studietimmar

Lokal/rum

Sätraängskyrkan, Sjöbergsevägen 32, Danderyd

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Om Danderyds Sångensemble

Danderyds Sångensemble, DSE, bildades hösten 2011 av 12 sångare med Lena König som dirigent. Lena är operasångerska och sångpedagog, utbildad på Musikhögskolan. Lena är också utbildad inom metoden Anti Aging för rösten, och vi avsätter en del tid av repetitionen för att träna denna teknik. DSE är en blandad kör med en såväl profan som sakral repertoar. Vi är nu ca 20 korister, och strävar efter att bli fler i alla stämmor.

Vi sjunger framför allt i Danderyd, men även i Stockholm och i kommunerna norr om Stockholm. Vi deltar ibland i högmässor, mest i Danderyds kyrka (2 gånger per år).

Vi sjunger ensamma eller tillsammans med andra körer och ger regelbundet höst-, jul- och vårkonserter samt musikcaféer och sjunger på Valborgmässooafton. Vi ställer gärna upp vid andra tillfällen när någon vill engagera oss, t ex äldreboenden och företagsevent. Våra arvoden är rimliga!

Dag & tid

Vi repeterar på måndagskvällar i Sätraängskyrkan i Danderyd kl. 18:30.

Kontakt

För mer info eller engagemang, kontakta oss i styrelsen, i första hand: Ragnhild Söderblom, ordförande, 070-623 85 99, raggens@yahoo.se, eller Henrik Murray, sekreterare, 070 770 46 66, hm@henrikmurray.se

Är du intresserad av att vara med i kören, hör av dig till dirigenten Lena König, 070-755 29 77. Välkommen också att komma och lyssna när vi övar för att se om du kan trivas med oss!

Körens hemsida

www.danderydssangensemble.se finns information om våra tidigare och kommande framträdanden. Där kan du även lyssna på något av det vi sjungit.

Arrangemangsnummer: 427621

Ledare

Lena König

Ragnhild Söderblom

Kontaktperson