Malmö

Dana en ritual för Sommarsolståndet

I det eviga mönstret av mörker och ljus finns årstidernas cirkeldans.

Datum

20 juni 2020

Dag

Lördag

Tid

Kl 8:30 - 10:00

Pris

Kostnadsfritt

Sedan den första människan tog sitt första steg har mänskligheten dansat med. Solstånden har i de flesta traditioner varit tydliga ekrar i årstidshjulet Sommarsolståndet 2020 äger rum den 22 juni- för en gångs skull inte förrän på midsommardagen. Vi samlas vid Husie mosse kl 8.30, på kullen med stenar du ser från parkeringen. Så gör vi en dansritual för den längsta dagen, vår egen passagerit av dans, som hjälp för att ta oss vidare över tröskeln till nästa del av året.

Förkunskaper

Du behöver bara vara intresserad av att dansa en ritual.

Övrig Information

Ingen kostnad men det är fint om du som bestämt dig anmäler dig så att vi vet på ett ungefär hur många vi blir och kan ni dig om naturens krafter blir oss för svåra så vi måste ställa in. Fast i princip dansar vi även vid regn...

Arrangemangsnummer: 298823

Medverkande

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.