Distans

Dagens Ungern och Polen – högerpopulismen, ett hot mot vår demokrati

Vi måste prata – Lerum kommer, i samarbete med ABF och Sensus, att hålla en digital föreläsning med författaren och journalisten Joakim Medin

Datum

3 februari 2021

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Sedan flera år har Ungerns och Polens politiska utvecklingar varit hett omdiskuterade. I dessa länder styr högerpopulistiska regeringar med auktoritära och nationalistiska agendor. Polariseringen ökar i länderna och förhållandet till EU blir allt mer ansträngt. Allt ingår också i en större, internationell kamp mellan politiska läger med helt olika värderingar - där Sverigedemokraterna står tillsammans med de nuvarande regimerna i Ungern och Polen.

Journalisten och författaren Joakim Medin har länge bevakat såväl internationell högerpopulism som de båda länderna och bland annat skrivit boken "Orbánistan - Rädsla och avsky i det illiberala Ungern". I denna föreläsning talar han om utvecklingen och varför den är viktig både för Sverige, för Europa och för demokratin.

Du anmäler dig här: https://www.abf.se/arrangemang/vastra-gotalands-lan/lerum/samhalle-politik-fackligt/vi-maste-prata---lerum-dagens-ungern-och-polen--hogerpopulismen-2/

Vi måste prata – Lerum Demokratin behöver medborgare som är beredda att försvara folkstyre och allas lika värde och rättigheter. Detta vill vi arbeta med lokalt genom ”Vi måste prata – Lerum”, som är en del av ett landsomfattande arbete till försvar för demokratin. Efter hundra år av demokrati är det dags att aktivt värna vårt öppna, fria och demokratiska samhälle. Hur vill vi att vårt samhälle ska fungera i framtiden? Hur ska vi leva tillsammans? Om det måste vi prata. Vi vill fördjupa samtalet genom att låta våra likheter och olikheter mötas. ”Vi måste prata – Lerum” är öppet för alla som vill samtala och stödja ett Lerum öppet för alla.

Arrangemangsnummer: 806587

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.