Distans

Coronan drabbar prästers kroppar och själar – hot eller möjlighet

Tema – Coronan drabbar prästers kroppar och själar – hot eller möjlighet

Datum

9 december 2020

Dag

Onsdag

Tid

Kl 9:30 - 10:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll

Anders Isacsson – att vara sjuk som präst. Vad händer med mig som människa, som troende, som präst när jag blir svårt sjuk? Förändras min gudsrelation, bär mig min tro eller förlorar jag kontakten med Gud när kroppen går sönder? Vad upptäcker jag som svårt sjuk är det viktiga i livet och vad framstår som oviktigt? Hur tar jag med mig dessa insikter ut i min tjänst och i själavård eller i möten med människor?

Sr Therése - Corona drabbade oss förra gången precis efter askonsdagen och var som värst under fastan. Nu när vi går in i adventstid och ny fasta kommer coronan tillbaka igen. Vi behöver isolera oss. Kan denna självupptagna isolering bli en möjlighet till introspektion? Vad kan vi lära av den monastiska traditionen och av ökenfäderna när det gäller isolering och ensamhet? Hur gör vi för att förvandla den kommande fastan till en period av andlig växt? Hur kan vi som lutheraner tänka kring ensamhet när vi är vana att uttrycka tro i gemenskap med andra, med psalmsång och orgel, med kaffe och delande. Hur är vi lutheraner i ensamhet?

Medverkande förutom ovan nämnda är Styrelsen för Stockholms stifts prästsällskap.

Arrangemangsnummer: 317881

Medverkande

Anders Isacsson

Karin Öhagen

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.