UPPSALA

Clowner inom äldreomsorgen

Välkommen till en spännande och annorlunda utbildningsdag!

Startdatum

7 oktober 2019

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 13:00 - 16:30

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Lokal/rum

Mariasalen

Pris

700 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Clowner har blivit en allt vanligare aktivitet på äldreboenden runt om i världen. De kan bidra till den stimulans med kulturella och sociala aktiviteter som behövs inom äldreomsorgen. Studier om äldre personer har visat att sjukhusclowner har haft en positiv effekt genom att integrera drama, musik, dans och humor i de äldres vardag. Positiva känslor, tillsammans med skratt, kan göra det möjligt för bland annat äldre med demenssjukdomar (kognitiv svikt) att hantera sin sjukdom bättre.

Diakonistiftelsen Samariterhemmet vill med den här dagen ge kunskap och förståelse för clowners sätt att arbeta och interagera med personer på äldreboenden. Dagen ger även inspiration och verktyg som vårdpersonal själva kan använda i omvårdnadsarbetet. Den visar även på det värdefulla samarbetet mellan kulturaktörer, vårdpersonal och de äldre på vårdboenden.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till chefer och personal inom kommunal och privat äldreomsorg, inom hälso- och sjukvård, inom kyrkan samt till aktörer från kultursektorn och alla övriga med ett intresse för äldres välbefinnande.

Medverkande

Margareta Rämgård, sjuksköterska, barnmorska, Fil. dr i kulturgeografi/hälsogeografi och lektor i vårdvetenskap. Elisabeth Mangrio, Leg Sjuksköterska, barnsjuksköterska och lektor på Institutionen för Vårdvetenskap, Malmö Högskola. Anne-Marie Möller och Eva Riepe är verksamhetsledare och konstnärliga ledare för Clownmedicin där de sedan starten 1998 även arbetar som sjukhusclowner.

Kostnad

700:- (inklusive eftermiddagskaffe)

OBS!

Ni som har en församling eller annan organisation som ska betala avgiften trycker på "Ingen annan betalare" Välj istället "juridisk person" och fyller i organisations numret. Om du själv ska betala så behöver du inte göra någonting.

Övrig information

Sista anmälningsdag; fredagen den 27 september 2019. Anmälan är bindande. Plats kan dock överlåtas till annan person. Om antalet anmälda inte uppgår till 25 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in utbildningstillfället.

Kontaktpersoner;

Charlotte Engel, 076-8053311 charlotte.engel@samariterhemmet.se

Välkomna med er anmälan!

Arrangemangsnummer: 316415

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.