MALMÖ

Cirkeldans/Heliga danser i Kirsebergskyrkan

låt danscirkeln bära dig genom våren

Startdatum

3 februari 2020

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Lokal/rum

-

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Heliga danser har som grundläggande utgångspunkt en övertygelse om att dans har en helande och andlig dimension där kropp och ande/själ inte går att separera och att kunskap och insikt kan förmedlas genom dans utan att behöva gå vägen genom huvudet

En del av våra danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. Vi dansar i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som modernare musik och tankar kring symboler och berättelser . Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade. Danserna utgår från enkla grundsteg som är ganska lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar vårt menings- och sammanhangssökande, vi dansar för samhörighet och närvaro – inte för uppvisning. Vi dansar för att det är roligt.

Förkunskaper

Nybörjare och mera vana dansare lika välkomna.

Tid

varannan måndag (uppehåll annandag påsk), 8 gånger; Februari 3 och 17, Mars 2, 16 och 30, April 20 och Maj 4 samt en sommargång i trädgården

Ledare</h3>

Ledarskapet växlar mellan; Pia Lamberth, arbetar med dans sedan 20 år, leder grupper, utbildar ledare, håller seminarier och workshops i Heliga danser och Sabine Neumann, diplomerad dansledare, leder workshops i dans och andra kroppsarbeten, spelar ibland till dans.

Mer/Övrig Information

Den låga kostnaden beror på sponsring från församlingen gäster välkomna

Arrangemangsnummer: 149148

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Sabine Neumann

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.