MALMÖ

Cirkeldans/Heliga danser i Kirsebergskyrkan

Heliga danser har som grundläggande utgångspunkt en övertygelse om att dans har en helande och andlig dimension där kropp och ande/själ inte går att separera och att kunskap och insikt kan förmedlas genom dans utan att behöva gå vägen genom huvudet.

Startdatum

11 februari 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Pris

400 kr

En del av våra danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. Vi dansar i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som modernare musik och tankar kring symboler och berättelser . Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade. Danserna utgår från enkla grundsteg som är ganska lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar vårt menings- och sammanhangssökande, vi dansar för samhörighet och andlig växt – inte för uppvisning. Vi dansar för närvaro och vila i rörelse och existens. Vi dansar för att det är roligt.

Förkunskaper

Nybörjare och mera vana dansare lika välkomna.

Tid

blandade måndagar, 8 gånger; 11 feb, 18 feb, 25 feb,11 mars, 25 mars, 8 april, 29 april och 6 maj

Ledare

Ledarskapet växlar mellan; Pia Lamberth, arbetar med dans sedan 20 år, leder grupper, utbildar ledare, håller seminarier och workshops i Heliga danser och Sabine Neumann, diplomerad dansledare, författare, översättare, aikidolärare.

Mer/Övrig Information

Den låga kostnaden beror på sponsring från församlingen gäster välkomna

Arrangemangsnummer: 146600

Kontaktperson

Ledare

Pia Lamberth

Sabine Neumann

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.