STOCKHOLM

Brodera Sachiko/Boro - Fortsättning, gammal broderiteknik från Japan VT19

Sashiko, som betyder små stygn, är en 1000 år gammal broderiteknik från norra delarna av Japan. Stygnen bildar vackra geometriska mönster. Förr lappade och lagade brandsoldater, fattiga bönder och arbetare sina slitna blåkläder i sashiko. Idag används tekniken inom konstsömnad och dekoration av alla samhällsklasser i Japan.

Startdatum

14 april 2019

Dagar

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

1 tillfällen, 6 studietimmar

Pris

750 kr

Innehåll och upplägg

Under dagen provar vi att sy med olika trådar och att sy något traditionellt Japanskt mönster. Vi provar även att sy på ett rutigt tyg. Sachiko/Boro är en fördjupning av Sachiko-kursen.

Datum

Datum för kursen är 14/4.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

I kursen ingår ett broderikitt. Ta med: grövre broderinålar, sax, Pärlgarn nr 5 och en bit rutigt tyg 1 cm i fyrkant och ca 20x20 cm. Ta gärna med någon lättare lunch. Kaffe och te finns.

Kursledare

Inger Hurulehto som leder work-shopen har lång erfarenhet av att brodera i olika tekniker och ett stort textilt intresse. Hon har deltagit i många kurser men kommer alltid tillbaka till den japanska tekniken.

Tillgänglighet

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. Anmäl behov av hörselslinga eller tolk vid anmälan.

Rabatt

Sensus Stockholm-Gotland samarbetar idag med fackförbunden Vision, ST, Vårdförbundet avdelning Stockholm, Lärarförbundet, Försvarsförbundet, Finansförbundet. Som medlem i något av dessa förbund får du rabatt på våra kurser. Läs mer

Arrangemangsnummer: 431930

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.