Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Leena Larsson Sensus studieförbund

SKÖVDE

Bokcirkel med bokkasse 5 Skövde

Du har lånat en bokkasse på Skövde stadsbibliotek.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Skövde KulturhusSkövde stadsbibliotek

Trädgårdsgatan 9 54130 SKÖVDE

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Välkommen att starta en bokcirkel!

Det är enkelt att starta bokcirkeln. För att starta cirkeln behöver ni ha lånat en av bibliotekets bokcirkelkassar som finns på Skövde stadsbibliotek. I varje kasse finns fem böcker med samma titel. (Kolla med biblioteket ifall ni kan låna en extra bok eller e-bok om ni är fler). Initiativtagaren till gruppen som vill träffas anmäler sitt intresse till Sensus via denna sida.

 • Bokens titel: Swede Hollow
 • Författare: Ola Larsmo
 • Utgivningsår: 2016
 • Tidsepok: sekelskiftet 1800-1900
 • Genre: realism, historia
 • Handling:
  "Swede Hollow" är en öde ravin mitt i St Paul, Minnesota. Vid sekelskiftet 1800-1900 bodde mer än tusen svenskar i en slum som stadens myndigheter beskrev som ett pesthål. Dessa svenska migranter lyckades aldrig ta sig in i det nya samhället - illa sedda av såväl amerikaner som bättre lottade svenska migranter.
  Vintern 1897 möter läsaren en brokig skara av människor, som endast har det gemensamt att de fallit ur ett Sverige i stark förändring. Familjen Björn från Örebro flyr från en katastrof. David Lundgren jagar en förlorad kärlek. Inga från Dalsland söker en större frihet och kontroll över sitt liv. De möter en verklighet präglad av hårda arbetsvillkor, sjukdom och våld - men de kom att tillsammans bygga sig ett liv i utkanten av industristaden St Paul. De är utsatta för omvärldens förakt, men bär drömmar om att "ta sig upp på gatan". Då världen idag präglas av migration och folkvandring blir deras öden åter aktuella.
 • I bokkassen hittar ni Sensus metod för bokcirklar. Den är ni fria att använda när ni diskuterar boken, men vi vill att ni anmäler cirkeln till Sensus.
 • Anmälan gör ni enkelt på Sensus hemsida Skriv Bokkasse i sökfältet så får du upp alla bokcirklar som finns att välja mellan.
 • I samarbete med Stadsbiblioteket Skövde kulturhus, Skövde kommun

Arrangemangsnummer: 183811