Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Leena Larsson Sensus studieförbund

SKÖVDE

Bokcirkel med bokkasse 11 Skövde

Du har lånat en bokkasse på Skövde stadsbibliotek.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Lokal/rum

Skövde stadsbibliotek

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Välkommen att starta en bokcirkel! - Vi stöttar med digitala lösningar under FHM rådande restriktioner

Det är enkelt att starta bokcirkeln. För att starta cirkeln behöver ni ha lånat en av bibliotekets bokcirkelkassar som finns på Skövde stadsbibliotek. I varje kasse finns fem böcker med samma titel. (Kolla med biblioteket ifall ni kan låna en extra bok eller e-bok om ni är fler). Initiativtagaren till gruppen som vill träffas anmäler sitt intresse till Sensus via denna sida. Du som anmäler cirkeln till Sensus kan få tillgång till ett av våra Zoom-konton för digitala träffar med din cirkel under rådande pandemi.

 • Bokens titel: Där ljusets makt
 • Författare: Leigh Bardugo
 • Utgivningsår: 2012
 • Tidsepok: Fiktiv tid och plats
 • Genre: Fantasy
 • Handling:
  Alina Stakov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka - ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som du drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa väl Mal. När han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka. Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon - inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.
 • I bokkassen hittar ni Sensus metod för bokcirklar. Den är ni fria att använda när ni diskuterar boken, men vi vill att ni anmäler cirkeln till Sensus.
 • Anmälan gör ni enkelt på Sensus hemsida Skriv Bokkasse i sökfältet så får du upp alla bokcirklar som finns att välja mellan.
 • I samarbete med Stadsbiblioteket Skövde kulturhus, Skövde kommun

Arrangemangsnummer: 187201

Kontaktperson