Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Natur & kultur

Distans

Bokcirkel: Handbok för demokrater

I Sverige har vi vant oss vid att ta demokratin för given. Men den politiska utvecklingen de senaste åren visar att den demokrati som vi länge tyckte var en självklarhet framstår som både sårbar och ifrågasatt. Hur gör en enskild människa för att skydda demokratin?

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Handbok för demokrater

På initiativ av Hédi Fried, Kristina Persson och Sverker Sörlin startade under våren 2018 ett arbete till skydd för demokratin i samarbete med Studieförbunden, Folkhögskolorna i Sverige och Svenska PEN. En viktig del i detta initiativ, som vi kallar #ViMåstePrata, är denna bok: Handbok för demokrater. 22 skribenter, alla engagerade i demokratifrågor, har skrivit varsin text som på ett konkret sätt ger råd om hur man kan arbeta mot ökande segregation, bemöta kunskapsförakt och hantera antidemokratiska rörelser. Skribenterna visar varför demokratin behöver erövras på nytt, varje dag.

Deltagarledd bokcirkel

Bokcirkeln leds av deltagarna själva och boken kan köpas eller lånas på ett bibliotek. Sensus stöttar upp med ett upplägg som ni kan anpassa och ett Zoom-rum där gruppen träffas. Välj några kapitel eller läs hela boken. Syftet med bokcirkeln är att fördjupa tankar kring demokrati, dela perspektiv och fundera över vad författarna och texterna egentligen ger för råd. Det här är ju en handbok. Hur kan vi själva påverka, vara del av och bidra till demokratin? Vilka råd har du att ge? Gruppen startar vid tillräckligt många deltagare.

Arrangemangsnummer: 56310

Kontaktperson

Kontor