KALMAR

Bokcirkel: En droppe midnatt

Jason ”Timbuktu” Diakités bok En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet. Välkommen att läsa den tillsammans med andra i en bokcirkel!

Startdatum

Enligt överenskommelse

Dagar

Söndag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

4 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

"31 år senare sitter jag i mammas lägenhet på Östra Torn i Lund och minns klasskamraternas glåpord som gjorde det omöjligt för mig att undfly sanningen att min hudfärg var avgörande för hur världen skulle bemöta mej. Jag minns min irrande, envisa jakt efter en mindre splittrad identitet. Jag söker fortfarande platsen där jag hör hemma. En plats där jag inte är mitt emellan. Där jag inte behöver påminnas om mitt hälftenskap. Jag har under så lång tid varken känt mej svensk eller amerikansk, vit eller svart. Jag vet inte om jag kan leva med tanken på att hem bara ska finnas inom mej och aldrig få bli en fysisk plats..." Cirkeln är planerad till söndagar 18.00-20.15 och startar när gruppen är full. Ni som deltar är själva med och formar träffarna tillsammans. Önskar du att ses på annan dag och tid, eller läsa en annan bok? Kontakta charlotte.karlenvie@sensus.se så hjälper vi till!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Arrangemangsnummer: 47669

Kontaktperson

Ledare

Gudrun Zachrisson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.