Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Bokcirkel: Demokrati - en liten bok om en stor sak

Demokratin är livsviktig. Den påverkar ditt liv i stort och smått, och den gör dig viktig. Vad du tycker och tänker betyder något. Men hur stabilt är egentligen det demokratiska bygget?

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Demokrati - en liten bok om en stor sak

Sofia Näsström är, förutom författare till boken om Demokrati, professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet, med särskild inriktning mot politisk filosofi. Hon har forskat mycket om demokrati och är en internationellt verksam forskare och uppskattad föreläsare. I boken resonerar Sofia Näsström kring det begrepp som vårt samhälle är byggt av. Bokens frågeställningar är brännande aktuella, inte minst när författaren berör tendenser som påverkar demokratin idag. Är populism demokratiskt? Har demokratin en framtid?

Deltagarledd bokcirkel

Bokcirkeln leds av deltagarna själva och boken kan köpas eller lånas på ett bibliotek. Sensus stöttar upp med ett upplägg som ni kan anpassa och ett Zoom-rum där gruppen träffas. Syftet med bokcirkeln är att fördjupa tankar kring demokrati, dela perspektiv och fundera över vad demokrati betyder för dig och för oss. Gruppen startar vid tillräckligt många deltagare.

Arrangemangsnummer: 56311

Ledare

Yau-Ling Karlsson

Kontaktperson

Kontor