Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

STOCKHOLM

Bli vän med döden - är det möjligt? Reflekterande samtal om vår tids tabu.

Döden är naturlig men skrämmer ändå många och flera av oss pratar ogärna om den. I den här samtalscirkeln lyfter vi tillsammans på det locket och ger oss förutsättningar för mer meningsfullhet, trygghet, glädje och inre avslappning.

Startdatum

16 september 2020

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Medborgarhuse

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till samtal om döden som något viktigt.

De kan vara en ventil som kan ge en positiv förändring i våra liv.

Tänk om vi kan vara mer förberedda för vår egen och andras död? Vad skulle det göra med eventuell oro i livet? Hur skulle ditt liv se ut?

Vi sneglar lite på olika perspektiv men vi utforskar utifrån våra egna reflektioner, erfarenheter, rädslor och förväntningar på ett tryggt sätt.

Tanken är att du genom dessa samtal och möten får nya förhållningssätt kring livet och döden.

Vi gör även självreflektioner, skrivövningar och enkla meditationer.

Samtalsledarna har inte svaren och kursen är inte terapi.

Cirkeln är religiöst och politiskt obunden.

UR INNEHÅLLET

• Om döden som tabu

• Min egen död

• Någon näras död

• Att vara rädslostyrd eller att leva i tillit och tacksamhet

• Försonas med döden

• Hur kan jag bli mer levande nu?

Datum

16 sep, 23 sep, 30 sep, 7 okt, 21 okt, 4 nov. OBS att det är två veckor mellan tillfälle 4 och 5 samt 5 och 6.

Ledare

Ann Nilsson Ahnstedt och Victoria Gårder är till vardags kollegor på Mindfulnessgruppen/Minds Unlimited. Även om de har olika bakgrund och erfarenheter, har de en gemensam vision: att fler ska bli vän med döden.

Ann har mött närheten till döden vid sin egen födsel, i fyra fall av cancer och som överlevare i tsunamin 2004. Hon är i grunden kommunikatör och har arbetat som ledare i 13 år i ett stort internationellt utbildningsföretag följt av tre år som processledare i krishantering och samverkan. De senaste två decennierna har hon lett grupper i personlig utveckling (Vivamus!), meditationsgrupper, sorgbearbetning samt svåra samtal för bröstcancerföreningen. Idag leder hon mindfulness-grupper för cancerdrabbade, företagsledare, riksdagsledamöter, fångar och ungdomar. Hon är också officiant och håller borgerliga ceremonier.

När Victoria Gårder var knappt 40 dog hennes morbror endast 60 år gammal och dödsfallet satte igång en personlig kris. Den handlade om dödlighet och insikten om att livet har en ände. Hur vill man leva den tid man har? Victoria är diplomerad mindfulnessinstruktör sedan 2010. I sitt arbete hjälper hon människor med olika utmaningar i livet; bl a sorg, kris, stress, oro och rehabilitering, att få verktyg och ett stärkt inre förhållningssätt till det som pågår. Hon möter människor från samhällets olika sociala grupper, åldrar och yrken. Alla gemensamt att de har behov av att förhålla sig till något utmanande i sina livssituationer.

Varmt välkommen!

Arrangemangsnummer: 153299

Ledare

Ann Nilsson Ahnstedt

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.