Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ALINGSÅS

Bland sagor och cirkus, sommarteater med Teater Teatro

Under potatisfestivalen bjuder Hjälmared folkhögskola in till sommarteater. Kom och lyssna på folksagor om kungar, gudar och hjältar. Se clowninspirerad cirkusföreställning med jonglering och trolleri. Upplev allt i den unika och gåtfulla oktogonformade rundloge som för första gången öppnar upp för offentliga besök.

Datum

15 juni 2023

Dag

Torsdag

Tid

Kl 17:00 - 18:30

Plats

Hjälmareds folkhögskolaHjälmared rundloge

Hjälmareds Allé 20 44195 ALINGSÅS

Pris

100 kr

Världspremiär av sommarteater i Hjälmareds rundloge 

Har du åkt på riksväg 180 förbi Hjälmared Folkhögskola har du säkert skymtat ett förunderligt hus som ser ut som en lada med åtta hörn. Detta är Hjälmareds rundloge. Under fem dagar i juni kommer den förvandlas till en magisk spelplats med sommarteater för hela familjen. Det kommer att bjudas på två föreställningar, Om Gudar, Hjältar och småfolk samt Cirkus Gaston (och Caligari).

”Om Gudar, Hjältar och småfolk”- En föreställning med lustiga och kluriga folksagor
Under sina resor runt i världen har Jerker Fahlström samlat på sig ett stort antal historier. De vill han dela med dig! Med sin berättarföreställning bjuder Jerker in till en gnistrande värld om gudar och hjältar.

Kanske får du uppleva en riktig Hjältehistoria. Höra om Kungens Gretas stora dilemma. Kan hända att Jerker till och med berättar den söta sagan om hur elefanten blev till. En familjeberättarföreställning med fantastiska och spännande historier med en hel del spår av humor.

Om Gudar, Hjältar och småfolk har turnerat runt om i världen och spelats i bl.a. Texas, St. Petersburg, Island, England, Skottland, Grönland, Färöarna och Orkney. Av och med Jerker Fahlström, scenografi av Robert Maksinen. 


Cirkus Gaston (och Caligari)- en clowninspirerad cirkusföreställning som lockar till glada skratt och vilda applåder

Gaston vill framföra sin fantastiska cirkusföreställning och försöker förmå den smått motvillige Caligari att vara med. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen. Genom att samarbeta så lyckas Gaston och Caligari med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.

Föreställningen har bl.a. spelats på Kungsbacka teater, Göteborgs Kulturkalas och i Hyltebruk. Av och med Tord Sand Fahlström som Caligari och Robert Dahlström som Gaston. 

Spelas
Tisdag – Fredag, kl. 17.00
Lördag, kl. 13.00

Biljetter
Beställ via biljett@hjalmared.se, eller på telefon 0322-64 40 00.
Pris: 100 kr
Du kan Swisha summan direkt till 123 -105 20 91, i meddelandet anger du namn, antal biljetter och datum för när du vill se föreställningen.
(köp i dörren i mån av plats)

Övrigt
Fika finns att köpa i pausen
Toaletter finns i närheten
För mer information ring 0322-64 40 00

Arrangeras av
Hjälmared Folkhögskola, Teater Teatro och Sensus studieförbund med stöd av Västra Götalandsregionen 

Arrangemangsnummer: 503992