ÖRSJÖ

Bivaxsalva - gör den själv!

Vill du lära dig att göra egen bivaxsalva? Testa olika oljors egenskaper och prova nya luktsättning? Då är detta kursen för dig.

Startdatum

1 december 2019

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 13:00 - 15:15

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Lokal/rum

Gillestugan

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Vi går tillsammans igenom grunderna i att tillverka hudvårdsprodukter med bas i bivax och oljor och sedan skapar ni i par själva med stöd av ledaren.

Du kan ha en färdig idé om vad du vill göra eller botanisera bland olika ingredienser på plats. Utifrån vad ni vill göra så skapar vi par och lär oss tillsammans om de olika ingrediensernas olika egenskaper medan vi tillverkar våra egna salvor. Vi tillhandahåller ett antal olika ingredienser, härproducerat täckvax från bikuporna och alla verktyg som kan behövas samt burkar och kärl men det går också bra att ta egna burkar om du vill. Välkommen till den eftermiddag i hudvårdens tecken! Minst 3 och max 12 deltagare. Fika går att köpa på plats.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Plats

Kursen tar plats i Bigård Birgittas skogscafé i Ällebäck utanför Örsjö. Ramp till lokalen finns.

Ledare

Vår ledare är biodlare och har tillverkat egna salvor i över 15 år. Bina sköts med ekologiska metoder och täckvax är det renaste vaxet som aldrig varit i kontakt med larver eller puppor i bikupan.

Arrangemangsnummer: 103030

Ledare

Peter Silkelock

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.