MALMÖ

Berättandet - en själens oas

Välkommen till en dags workshop med storytelling som kreativ mötesplats: En plats och ett språk för existentiella samtal tvärsöver världsåskådningar och livserfarenheter.

Startdatum

7 november 2019

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Genom den existentiella botten som finns i livsdomsberättelser, folksagor, religiösa berättelser och i våra livsberättelser adresserar berättandet frågor kring social sammanhållning på så sätt som alla människor har tillgång till, oavsett världsåskådning och livserfarenheter. Det gemensamma temat är social sammanhållning i Malmö och på andra platser. Den här workshopen inkluderar inte bara berättelserna i sig själva utan också storywork: övningar med fokus på lyssnade, perspektivbyten och dialog.

Workshopledarna är:

Jerk Elmén som delar med sig av MmD arbete med storytelling för common ground på skolor och arbetsplatser för att levandegöra mänskliga rättigheter.
Rebecca Lillian som delar med av PaRDes en rabbinsk tolkningstradition för att möjliggöra existentiell samtal och stärka respekten för andras åsikter.

Dagen är en samverkan mellan Malmö mot diskriminering, Malmö Pastorat, Rebecca Lillian rabbin verksam i Malmö och Köpenhamns församlingar samt Sensus.

Anmälan: https://tinyurl.com/y4gun33a Frågor? jerk.elmen@malmomotdiskriminering.se Sista anmälningsdatum? 15 oktober

Arrangemangsnummer: 319406

Ledare

Jerk Elmén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.