Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Berättande i mellanrum med Emma Rendell

Emma Rendel är serietecknare och illustratör. Hon har också forskat på praktiskt serieberättande med hjälp av finansiering från Vetenskapsrådet. Sedan 2018 jobbar hon som lektor i illustration på Konstfack. Vad är det som försiggår mellan ruta och ruta och mellan bild och text, som gör att serier börjar leva? Och vad ä

Datum

26 oktober 2023

Dag

Torsdag

Tid

Kl 13:00 - 14:15

Plats

Göteborgs Litteraturhus

Heurlins Plats 1 41301 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Välkommen till denna heldag där vi fokuserar på hur man kan skriva och prata om serier utan att använda stereotypa uttryck. 

Dagen är till för dig som är skribent, journalist, recensent, pedagog, lärare, bibliotekarie eller bara entusiast av serier som vill veta mer och bli bättre på att skriva och prata om konstformen serier. 

Vi bjuder på fika, träffas och minglar. Under dagen lyssnar vi på spännande samtal och föreläsningar om serier i Sverige idag och hur det finns ett glapp mellan litteratur och konst där serier har fallit mellan stolarna.

Efter lunch föreläser Emma Rendel, Konstfack om Vad det är som försiggår mellan ruta och ruta och mellan bild och text, som gör att serier börjar leva? Och vad är det en serieberättare gör för att det ska hända? Till sist blir det utlottning av serieböcker! Missa inte den här spännande heldagen på Göteborgs litteraturhus 

 

Anmäl dig till dagen på festival@serieframjandet, skriv Skriva och prata om serier i ämnesraden, eller använd formuläret:

 

Arrangemangsnummer: 506961

I samarbete med