Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Berätta, jag lyssnar

En föreläsning om Regnbågslinjen med Susanne Göransson och Ingela Zetterlind

Datum

15 juni 2022

Dag

Onsdag

Tid

Kl 17:00 - 17:45

Plats

Sensus Göteborg DrottninggatanTeorisal 32 vån 3 64 Kvadratmeter

Drottninggatan 30 41114 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Följ med på en berättelse om vad Regnbågslinjen är och hur idén startade. Regnbågslinjen började som ett pilotprojekt av Kyrkans SOS, i samarbete med EKHO och Sensus och med bidrag från Folkhälsomyndigheten för genomförande av suicidpreventiva projekt riktade till hbtqi-personer. Under projektåret 2021 skapades en hbtqi-fördjupningsutbildning. Hbtqi-personer rekryterades och utbildades, med målet att starta linjen i december 2021.

Vi kunde se att det saknades kontaktkanaler för stöd och medmänskliga samtal som riktar sig specifikt till hbtqi-personer, närstående och allierade inom hbtqi-communities.

På Kyrkans SOS föddes tanken om att starta en Regnbågslinje som skulle bemannas av utbildade hbtqi-volontärer och att linjen skulle rikta sig till hbtqi-personer, närstående och allierade inom hbtqi-spektrumet. En unik linje som är den första i sitt slag i Sverige.

Under 2022 fokuserar vi på att marknadsföra och sprida information om att Regnbågslinjen finns, så att den når ut till så många som möjligt.

Arrangemangsnummer: 811045