MALMÖ

Barn- och ungdomskördag

Åter igen intar barn-och ungdomskörer från hela Skåne Malmö Lives lokaler under en dag fylld av sång. I åldersindelade grupper skapar vi fyra körer som under dagen träffas och tillsammans med sin workshopledare övar in och skapar det som framförs på den avslutande konserten i den stora konsertsalen.

Datum

29 mars 2020

Dag

Söndag

Tid

Kl 9:00 - 18:00

Pris

Kostnadsfritt

Ålder 6 - 7 år; Monica Andersson

Monica har i decennier engagerat barn, inte minst med sin egenskrivna musik. Monicas grupp kommer att med hjälp av rörelse och kropp få leka fram sången. I sin stora erfarenhet som rytmikpedagog vet hon att rörelsen stimulerar frigörelse av röst och kreativitet. Samtidigt övar vi lyssnandet, koncentrationen och samarbetet i gruppen.

Ålder 8 - 9 år, Helena Parrow

Helena leder oss i denna svängiga workshop i djurens värld. Vi får möta den olycklige Mr Räv, en orm som tappat bort sin mamma, en sprallig humla och en katt som ska ställa till med kalas. Helena arbetar till vardags som körledare vid Uppsala kulturskola där hon leder barn- och ungdomskörer, med vilka hon gärna jobbar sceniskt och har gjort ett flertal stora produktioner. UNGiKÖR Syd är mycket glada för att åter igen få ner Helena till vår festival!

Ålder 10 - 12 år; Dan Bornemark

Dan har blivit en levande legend med sina många sångsamlingar. I denna workshop har han bland annat valt material från sitt senaste album ”TYP”, som lyfter frågor kring alla våras arbete med att hitta sig själv och våga visa sin egen typ inför andra. Körsångarna sommer att bli utmanade musikaliskt, men det viktiga för Dan är att alltid sjunga ut med känsla!

Ålder 13 - 25 år, Ulrika Faijermo

Talar din sång och din kropp samma språk? Ulrika brinner för den klassiska musiken som hon på sitt eget sätt gör levande med finurliga sceniska uttryck. Även den kör som inte är van vid notläsning eller brukar sjunga klassiskt kan delta i denna workshop! Ulrika har mångårig erfarenhet av att leda ungdomskör och hon leder bland annat Con Moto, som består av ca 30 ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern. OBS! Denna workshop har en förträff i Åhus 29/2 kl. 10-14

ANMÄLAN Är din kör intresserad av att delta i festivalen? Skicka ett mail till ungikorsyd@gmail.com så håller vi dig uppdaterad och skickar ut länk till anmälan när den öppnat.

Senast 31/1 - anmäler du att din kör vill delta, samt vilka workshops ni vill ha Senast 6/3 - anmäler du hur många körsångare ni är och betalar.

Kostnad per deltagare Medlem UNGiKÖR: 80kr Ej medlem i UNGiKÖR :120kr

Preliminära tider för dagen: 9.00 Samling 17.00 Avslutande konsert

Arrangörer; UngiKör Syd, Sensus, Musik i Syd.

Arrangemangsnummer: 204199

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.