MALMÖ

Balett för vuxna - nybörjare

Vare sig om det var några år sedan du dansade balett sist eller om du aldrig gjort en piruett i hela ditt liv kan du delta i denna studiecirkel.

Startdatum

30 juli 2019

Veckodagar

Tisdag, onsdag, torsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:45

Omfattning

3 tillfällen, 6 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi startar med att förbereda oss med stretch, toning och introduktion till de franska balett termerna. Vi fortsätter sedan med den klassiska dansens grundpositioner, rörelser och armföring samt enkla stegkombinationer. Vi avslutar med stretch och avkoppling. Till detta får du gärna ta med egen yogamatta om du har möjlighet.

Klädsel: Ha på något bekväm att röra dig i, gärna inte för pösigt, exempelvis tights och t-shirt. Strumpor på fötterna om du inte har teknikskor för balett. Varje tillfälle innehåller också en kort paus.

Inga förkunskaper krävs.

Arrangemangsnummer: 318920

Ledare

Betina Marcolin

Sedan tidig barndom har dansen varit mitt liv. Ursprungligen från Frankrike där jag fick det mesta av min dansare utbildning och med examen från Royal Academy of Dancing of London, fick jag leva ut min flickdröm om att bli ballerina med en solist karriär på Kungliga Operan.

Tåskorna är nu lagda på hyllan och jag finner stor tillfredställelse att sprida dansglädjen och danskonsten genom att undervisa den klassiska dansens specifika teknik för både stora som små.

Utbildad Callanetics-, Matt Pilates-, Mindfulness-Instruktör, Coach och med min erfarenhet som koreograf och iscensättare av föreställningar ser jag till att lektionerna ger dig bättre kroppsmedvetenhet, en stabil teknik och en glimt av balettens värld.

Jag ser framemot att leda dig och hjälpa dig att hitta din dansglädje.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.