Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Marianne Martinsson

FÄRJESTADEN

Baka tunnbröd i vedugn!

Det är något speciellt med att baka tunnbröd tillsammans i vedeldad ugn. Välkommen till en härlig dag i Knap-Ernst stuga i Färjestaden för att få vara med om tunnbrödsbak på gammalt vis!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 9:00 - 15:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Plats

Sandås Trädgård Öland

Södra Sandåsgatan 48 38634 FÄRJESTADEN

Pris

400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Dagens upplägg

Du bokar in dig på ett eller flera av passen för att själv baka, vi blir fyra aktiva bagare per pass. Varje pass kostar 400 kr/person och då ingår gott fika plus att du får ca fyra tunnbröd att ta med dig hem. I mån plats går det att boka in sig under dagen, då direkt på plats till Marianne som leder bakningen med betalning via Swish.

Vedugnen börjar eldas redan tidigt på morgonen för att vara varm till första passet. Tunnbröden bakas på surdeg och kulturspannmål, detta ger en helt fantastisk kvalitet som du inte kan hitta i handeln.

Egna förberedelser

Du som deltagare får gärna ta med eget förkläde och kavel samt något att ta hem ditt bröd i. Meddela gärna eventuella allergier i förväg.

Knap-Ernst stuga

Stugan är ett båtsmanstorp från 1800-talet och förvaltas idag av Torslunda hembygdsförening som två gånger per år bakar i ugnen. Förutom det så avslutar Sensus och Sandås trädgård Öland sina bakkurser med att baka med surdeg i stugan varje termin.

Ledare

Marianne Martinsson, entusiastisk surdegsbagare med eget hembageri, driver eget BnB och håller både trädgårdskurser, surdegskurser och konserter i samarbete med Sensus. Aktiv i Nätverket för tunnbrödsbagare.

Frågor

Om du har frågor eller funderingar vänder du till Marianne på telefon 070-3854758. .

Arrangemangsnummer: 601923

Kontaktperson