Bild: Scandinav Bildbyrå

FÄRJESTADEN

Baka med surdeg!

Har du velat lära dig surdegsbakning från grunden men inte kommit igång? Vill du samtala med händerna i degen? Då är detta kursen för dig!

Startdatum

4 september 2023

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 17:00 - 20:00

Omfattning

5 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

2500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Under denna kurs gör vi egen surdeg och bakar olika sorters surdegsbröd t.ex frallor, tunnbröd, limpor, fyllda bröd, fruktbröd och rågbröd! Teori och praktik varvas och det kommer finns utrymme för bakprat. Fika med surdegsbröd ingår och alltid minst 1 bröd att ta med hem varje kväll.

Vi bakar också med ölandsvete och andra kulturspannmål och kursen avslutas med att vi bakar i en vedeldad ugn vilket är en fantastisk upplevelse utöver det vanliga! Övriga kvällar håller vi till i Östra skolans skolkök vilket gör det stort och luftigt för gruppen att arbeta.

Kursen startar vid minst 5 deltagare, vi träffas på måndagar 17.00-20.00.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, bara en längtan efter att knåda deg tillsammans med andra. Allt vi gör på kursen kan göras hemma med vanlig spis sedan.

Plats

Östra skolan, Öland, Färjestaden samt Knap Ernst stuga sista gången.

Ledare

Marianne Martinsson, entusiastisk surdegsbagare med eget hembageri, driver eget BnB och håller både trädgårdskurser, surdegskurser och konserter i samarbete med Sensus. Aktiv i Nätverket för tunnbrödsbagare.

Anmälan

Om du har frågor eller funderingar vänder du till Marianne på telefon 070-3854758. Kursen startar när vi har tillräckligt med deltagare.

Arrangemangsnummer: 57135

Kontaktperson