Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Avancerad kurs i engelska - digitalt och dagtid

Har du en hög nivå på din engelska men vill komma vidare, finslipa och nöta in grammatiken? Vill du öka dina kunskaper som en kompetensutveckling inför ett jobb eller kanske en resa? Då är denna kurs för dig!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 11:15

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

På distans

Pris

550 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi erbjuder under våren en kurs i avancerad engelska motsvarande nivå B2-C1 på den europeiska skalan. Detta är en möjlighet för dig att utveckla och förfina dina språkkunskaper för att kunna använda dem i arbetet. Kursen sker digitalt över Zoom och hemläxor mellan träffarna skickas ut via mejl. Kursen har som syfte att gå igenom grammatik, läs- och hörförståelse och tal och uttryck som kan vara till nytta i arbetslivet som gör att du kan hålla en hög nivå med både tal och skrift.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som känner dig säker på din engelska och som vill både prata och skriva felfritt och korrekt som en del i din profession, såsom att hantera akademiska texter, affärsförslag eller andra internationella kontakter.

Mål

Efter kursen har du lärt dig ord, uttryck och formuleringar som passar när du talar i telefon, skriver e-post eller brev och deltar i möten samt hur du tar emot besökare och hur du presenterar en idé eller en produkt på engelska.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • Utökat ordförråd och korrekt meningsbyggnad
  • Grammatik för att undvika vanliga fel
  • Läsa artiklar och texter
  • Korrekt meningsbyggnad och tempus

Kursupplägg

Undervisningen sker på engelska och fokus ligger på muntlig och skriftlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Varje vecka får ni hemuppgifter att lösa på egen hand. Vi träffas torsdagar samma tid.

Kursmaterial

Kursmaterial är övningar och texter som läraren tillhandahåller genom mejlutskick.

Vår ledare

Lena Bergstrand har drivit en egen skola i Spanien under 28 år där hon undervisat i engelska på alla nivåer. Nu är hon tillbaka i Sverige och håller kurser i både spanska och engelska över Zoom med deltagare längre bort och även fysiskt i Kalmar där hon bor. Hon är en erfaren pedagog som kan anpassa sig till gruppens behov och har många övningar och texter på lager för er.

Arrangemangsnummer: 58868

Kontaktperson