Distans

Automatiseringsmyt?

Under de senaste 200 åren har ny teknologi spelat en central roll för samhällets och produktionens utveckling. De teknologiska framstegen har varit centrala för produktivitetsutvecklingen, både genom att skapa värde och mer effektiva produktionsprocesser.

Startdatum

24 februari 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Dessutom har de tekniska framstegen medfört ett successivt minskat arbetskraftsbehov i förhållande till produktionsvolymen, då automatiseringen medfört att maskiner har ersatt arbetskraft inom bl.a. industriproduktion. Med anledning därav har det funnits en strävan efter kontinuerlig teknikutveckling, och såväl företag som samhället i övrigt har lagt betydande resurser på tekniska innovationer.

Vid detta tillfälle problematiseras den pågående strukturomvandlingen och dess inverkan på sysselsättning och produktivitet i svensk ekonomi. En central fråga som behandlas är huruvida vi i dagsläget är präglade av en automatiseringsmyt? Det kommer finnas tid för dialog och reflektion.

Joacim Waara, ekon. dr., är verksam som analytiker inom Västra Götalandsregionen. Han har tidigare varit verksam som arbetsmarknads- och migrationsforskare vid Centrum för Europaforskning, Handelshögskolan i Göteborg och Mälardalens Högskola.

Kostnadsfri och genomförs i Zoom

Arrangemangsnummer: 340221

Ledare

Ebba Bothén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.